Bursaspor, Manchester United, Valencia, Rangers: Yetmez Ama Evet...

Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılan takımların gruplarında üçüncülüğe oynadığı senaryolar belli... İlk iki torba takımı ne kadar güçlü olursa üçüncülük hesabının son iki takım arasındaki maçlara kalma ihtimali artıyor. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde sadece üç puan aldı. Üç puanlı diğer takım Anorthosis de çıkabilirdi o gruptan. Yani yedi-sekiz puan toplayan, fazlaca iyimser tahminler yerine üçüncü torba takımının, yani bu durumda Rangers'ın mümkün olduğunca az puan alacağı bir grup oluşması gerekiyor.

Grup maçlarında Bursaspor'un ana rakibi Rangers. Basel ve Kopenhag'la birlikte Bursaspor'a en uygun rakiplerden biriydi bana göre. Braga, Tottenham, Schalke gibi ekipleri düşününce Şampiyonlar Ligi takımı kimliğini kaybetmiş bir Rangers'ı tercih ederdim ben. Bu eşleşmeden alınacak dört, minimum iki puan Bursaspor'a şans sağlayacaktır. Gerisi kimin iç sahada daha çok puan toplayacağıyla ilgili.

Valencia'yla hangi haftalarda oynanacağı, o maçlarda alınacak ekstra puanlar da önemli. Kolay mı, değil. Şampiyonlar Ligi deneyimi olmayan her takım için böyle bu iş fakat ben ümitsiz değilim, en azından Barcelona, Chelsea ve Werder Bremen'i çeken Levski pozisyonuna düşmemek mühimdi. En azından umut var diyebiliriz. Gündemden bir alıntı yaparak söylersek "Yetmez ama evet!"

A Grubu: Inter, Bremen, Tottenham, Twente 
B Grubu: Lyon, Benfica, Schalke, Hapoel Tel Aviv 
C Grubu: Manchester United, Valencia, Rangers, Bursaspor 
D Grubu: Barcelona, Panathinaikos, Kopenhag, Rubin 
E Grubu: Bayern, Roma, Basel, Cluj 
F Grubu: Chelsea, Marsilya, Spartak, Zilina 
G Grubu: Milan, Real Madrid, Ajax, Auxerre
H Grubu: Arsenal, Shakhtar, Braga, Partizan

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

anfieldyolu dedi ki...

bence iyi bir kura oldu.istikrarsız valencia bir yapılanma içinde,rangers'ın durumu zaten vahim-ki celtic'i de gördük bugün,Trabzon için en ideal onlar olurdu demiştim kuralar çekildiğinde-,ilk torbanın çok fazla birşey değştirdiğini düşünmüyorum,hatta 1.torba takımının güçlü olması yeri geldiğinde avantaj bile olabiliyor,sana yar etmediği puanları 2. ve 3.torbadan gelenlere de yar etmiyor.Şu yaşıma kadar ki ön sıralarda hatırlayacağım hüsran gecelerinden birini yaşarken,hafiften bursa rüyasına dalmak iyi gelebilir belki,dediğimiz gibi rüyadan daha gerçek,inception gerekiyor gibi duruyor biraz:)