Karpaty Faciası

Mart sonu kongre yapmış ve oyunu istikrardan yana kullanmış bir Galatasaray, ağustos sonunda Avrupa'ya veda ediyor. Ağustos... 10 yıl önce bugün sezonu yeni kapatmış, yenisine yelken açan bir takım olan Galatasaray için bundan acı ne olabilir diye düşünüyorum, bulamıyorum. Boğazım düğümleniyor. Uyduruk bir UEFA elemesinde Galatasaray bağıra bağıra, haykıra haykıra eleniyor. Kimse 2.Tromsö Faciası demesin. Tromsö maçına çıkan kadroya yapılan yatırımla bugünkü kadro arasında dağlar, ovalar, bayırlar, kıtalar arası fark var. Üç senede 40 milyon avro harcamış, bu dönemde en pahalı yerli oyuncu olarak Hakan Balta'ya 1 milyon avro+Ferhat Öztorun'u vermiş bir takımız ve şu an itibariyle kimsenin para diye sızlanmaya hakkı yoktur. Fatih Terim'in ikinci dönemi de dahil olmak üzere böyle bir fiyasko yoktur ve bu akşam Galatasaray tarihine geçmiş kara bir lekedir.

Üstelik tüm bunların farkında dahi olmayan bir bütün var Galatasaray'ın başında. Tek sözüm var bu sezonla ilgili. Şov için, taraftarı sakinleştirmek için yapılacak her 'yıldız' transfere verilecek kuruş kadar küfür ve beddua ederim. Galatasaray için değil, kendi kıçını kurtarmak için transfer yapacaklarsa gelen adam da bu sezon düzenli oynayıp aşama kaydedecek profilde adamlar olsun. Emre Çolak, Cumhur Yılmaztürk, Musa Çağıran şans bulsun. Biz bu sezon yerli ve genç bir iskelet oluşturacağız denilsin. Bunu yapan yönetime sünger çekerim ancak. Yarın gidip "Galatasaray'a layık transferler yaptık, önümüze bakıyoruz, şampiyonluk bıdı bıdı" derse benim nezdimde çapsızlığı tescillenecek ve Galatasaray'ı sırf Galatasaray olduğu için izleme lanetim dışında mümkün olduğunca uzak durmaya çalışacağım. Galatasaray'ın bir beş yılı daha çalınmıştır, Galatasaray artık bir Avrupa takımı değildir. Bunun ötesi yok. Zaten en kötü dört yılda bir döne döne alınan yerel şampiyonluğunuzu da alın başınıza çalın...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

21 yorum:

la noyée dedi ki...

şimdi ben öncelikle şunu demek istiyorum. avrupa'nın en saçma sapan takımı bile barcelona'ya 1 gol atsa, bir şekilde 10 dakika o skoru koruyabiliyor di mi? adamlar savunma nedir yapabiliyor. yahu arkadaş galatasaray 10 yıldır neden hala şunu yapamıyor ya? köy takımından bile kötü bir zihniyete sahibiz.

maça geleyim. maçtan açıkacsı bir umudum yoktu. kötü oynadık. şaşırtıcı da değildi açıkcası. yani sarp ayhan barış ali turan falan bu takımın oyuncusu değil. hadi yine ayhan'ı ayırabilirim kenara ama o diğerleri hiç değil. haliyle onlarla oynayınca da bi şey olmuyor.

rijkaard'a destek verdim bu sene, elindeki kadro kötü adamın suçu yok dedim. ama bir yere kadar yani. tamam orta saha gerçekten rezalet ama yani be adam, bu mustafa sarp'ın torpili nereden geliyor? nerede oynadığı bile belli değil. adam deli fişek gibi ordan oraya koşuyor. savunma hariç her şeyi yapmaya çalışıyor. hadi ilk yarı başladın falan ama yani sadece 45 dk yeter. senin gol atman lazım. garibime giden, emre çolak gibi yetenekli bir adam 80 dakika kenarda oturdu. ısınan adamlara baktım, musa falan vardı. doğru, musa girip oyunun kaderini değiştirecek. anlamadığım bir diğer şey ise, ali turan ile sağ kanattan zerre verim alamıyoruz. bu ısrar neden? bari serkan kurtuluş'u koy ya. bundan daha ne kadar kötü olabilir ki?

son sözlerim de yönetime. özellikle adnan polat'a. şimdi artık bu 2012 uefa kriterlerini kuşe kağıda bastırıp odanın duvarına asarsın. yazıklar olsun be. 3 ayda şu takıma 2 adam alamadınız. uefa kriterleri diye yırtınız, takımınız kıçı kırık uefa avrupa liginde bile yok. sen bu kritere uysan ne olur be? adnan sezgin mi? o konuda konuşmak bile istemiyorum...

Anonymous dedi ki...

Rahmetli Canaydin'in ahini aldilar aheste aheste cikiyor simdi..2012 kriteri diye taraftari kandiran bi zihniyetle ancak bu kadar..keske belgrad macinda elenseydik diyordum hep.bu kadar fazla koymazdi taraftarlara..2 dakka bile sevinemedik.Suclular kim mi? tabiki basta yönetim,ve Galatasaray kadrosuna yakismayan futbolcular..bunlarin önde geleni Servet,Hakan Balta,Ali Turan,Gökhan Zan gibi adamlar..kimse mustafa sarp baris ve Ayhan'a suc bulmasin..son 2 isimle biz 2008de sampiyon olmadik mi? Galatasaray tarihinin en basarisiz baskani olarak tarine gecen Polat Baskani tebrik etmek lazim..ve gelsin simdi misimovic emana ve diger transferler..taraftar enayi gider havaalninda karsilar tezahüret yapar..ben Rijkaard olsam kariyerime daha fazla leke kondurmadan ceker giderim.adam Galatasaray'a gelmekle büyük bi yara aldi,kendine yazik ediyor.Galatasaray hic bir zaman rijkaard gibi futbol adamlarini haketmedi,etmiyorda..yönetimi futboldan anlamayan kisilerden olusmaya devam ettikce etmiyor..

Spree dedi ki...

mondragon, tomas, song, uğur (zafer), heinz, saidou, hasan, volkan (şükür), ergün (sabri), necati, karan.

ufuk, servet, neill, ali turan (çolak), balta, sarp (aydın), barış, ayhan, arda, serdar (cana), baros.

iki kadroyu da dönemlerine göre düşününce baros ve 40 dk oynayan cana hariç karpaty kadrosunun tromso kadrosundan bi fazlası var mı?

takımın maç alan 3-4 adamından biri satılıp yerine senelik 600 bin euroya oynayan sakat bi adam alınarak mı yatırım yapılıyor?

transferin bitmesine 4 gün varken galatasaray'da transfer bitmezken mi yatırım yapılıyor?

ikinci kaptanlığı kabul etmeyen adamı kaptan yapıp onun üzerine takım kurarak mı yatırım yapılıyor?

ve senin de dediğin gibi "Uyduruk bir UEFA elemesinde Galatasaray bağıra bağıra, haykıra haykıra eleniyor."ken mi yatırım yapılıyor?

tromso kadrosuna ne kadar yatırım yapıldıysa karpaty kadrosuna o kadar yapılmıştır aşağı yukarı. belki de bu yüzden rijkaard sonunda çıldırıp gerçekleri söylediği için normalde en geç bi saat içinde siteye konan "maç sonu: frank rijkaard" haberi saat 4.30 olmuşken hala ortada yok.

"Şov için, taraftarı sakinleştirmek için yapılacak her 'yıldız' transfere verilecek kuruş kadar küfür ve beddua ederim."
görüyorum ve arttırıyorum. böyle bir şey olursa sakinleşen her taraftara da ben o transfere verilen kuruş kadar küfrederim.

inadına http://twitter.com/#search?q=%23frankrijkaardoley

Kaan dedi ki...

Uğur çok özür dileyerek okumadan yorum yazıyorum çünkü okucak takatim yok sakinleşmişken bir daha sinirlenicek halim yok.

Fatih Terim ismi gördüm bakarken şunu söyliyim sadece Fatih hoca Asla Adnan Polatla çalışmaz.

Son olarak öyle bir hava var ki sahada ki oyuncunun seyirciden farkı yok onlarda biz transfer yapmazsak maç kazanamayız havasında oynuyor.

Aktay dedi ki...

Lütfen sakin olalım...

Ben memnun oldum... Fenerli falan da değilim...

Lütfen artık teknik direktörümüzüm söylediklerine "nasıl kalitesiz dersin?" diye itiraz etmek yerine kulak verelim...

Arka arkaya 3-4 pas yapamayan, topu ayağında 10 sn tutamayan, öz güveni sıfıra yaklaşan, top tepikleyen bir oyuncu topluluğunda kaliteli ayaklar da yanındakilere uyuyor...

Arda takımdan filan gitmesin...

Ama Servet, Sarp, BArış ve miyadı dolmuş Ayhan'ın bu takımda yeri olmadığını artık kabul edelim...

Çok iyi Galatasaraylı olmak takımda olmayı gerektirmez...

Lütfen... Öfkeyle kalkan zararla oturur...

Hayat yine , yine ve ertesi gün yine devam ediyor...

Rijkaard'ın dediği gibi daha çok çalışmak lazım...

Ama çalışmanın faydasının dokunabileceği kabiliyetlerle...

Kazmalara daha çok çalışmak fayda vermiyor...

Anonymous dedi ki...

Galatasaray Türk futbolu demek, Türk futbolu bu kadar kötü durumdayken Galatasaray'ın mentalitesi gereği başarılı olması çok zor; çünkü biz alttan yetiştirdiğimiz oyuncularla birlikte büyüdük hep. Bugün koskoca ülkeden 1 tane adam gibi stoper çıkmıyor, bekler keza öyle. Hakan Balta gün geçtikçe daha da baltalaşıyor, Sabri'yi bile arıyoruz sağda Ali Turan'ı gördükçe. Şimdi çıkıp alt yapıdan oyuncu alalım onlara şans verelim dicem ama onların yeteneğine ve profesyonelliğine inanmıyorum artık. Ufuk'a da inanmıyorum, Emre Çolak'a da, Mehmet Batdal'a da. Şu halde en önemli şey mümkün olduğunca kaliteli yabancı almak iken yönetimin yaptıkları da malum. Diğerleri Necip'i, Cenk'i çıkara dursun yanına Guti, Quaresma alıyorlar; biz hala Arda'ya umut bağlamış Kewell ve Baros'un gittiği yere kadar gidiyoruz. Barış'ın, Ayhan'ın, Sarp'ın, Servet'in, Sabri'nin, Balta'nın, Aykut'un, Ali Turan'ın gittiği gün Galatasaray formamı üzerime daha bi mutlulukla giyicem; tıpkı Cihan Haspolatlı'nın, Orhan Ak'ın bu takımdan gittiği gün gibi..

Aslantepe dedi ki...

Galatasaray çok boyutlu bir kaosun içerisinde. Aynen tezahürattaki gibi Yönetim,Futbolcu,Taraftar..

Kongre kimi için istikrarın ve tamamlanmayan projeler ile futbol devriminin devamı için yapılan doğru bir tercihti. Oysa ne proje ne de devrim söylem düzeyinden hiçbir zaman bir adım ötede değildi.Göremediler. Galatasaray aslında Edwin Boekamp'ın bir istifaya zorlama aracı olarak kovulması ile yönetimsel anlamda bitmişti. Bu zihniyetin bir proje üretemeyeceği açıktı.Nitekim Skibbe'yi yollayıp Bülent'i getiren ve kısa zamanda onu da harcayabilen bir yönetimin proje derinliği en fazla hiçbirinden anlamıyorsak en pahalısını alalım derinliğindeydi. Transfere 15 milyon euro maaşlarla 25 milyona yakın bir para harcandı. 25 milyon Rijkaard eşliğinde geleceğin Galatasaray'ını kurmak için değil Galatasaray'ın bugününü kurtarmak için harcandı 3-4 oyuncuya.Ve tabiki yönetimin geleceğini de..

Bugün 2012 kriterlerinden bahseden bir yönetimiz var. Geçen sene bu kriterler yokmuş da o paraları başkaları harcamış gibi.. Başkan her fırsatta iki transfer daha yapacağız diyor son 2 aydır. Neden sadece 2 cevabı bilinmeyen bir soru. Başkan her fırsatta güzel şeyler olacak diyor. Başkan her fırsatta Galatasaray'da kriz varmış havası vermeye çalışıyorlar diyor. Her fırsatta şirket birleşmesi bir tamamlansın harika olacak diyor. Başkan her fırsatta birşeyler söylüyor ama hepsi tıpkı futbol devrimi gibi söylem düzeyinde. Başkan ucuz siyaset yapıyor. Geçtiğimiz sezon Basketbol şubesindeki skandaldan sonra Galatasaray'a yakışan bu yönetime son vermekti heyhat bugünleri görmek varmış..

2010 yılını bir kenara yazın ve aklınızda hep şu kalsın. 2010 yılı Galatasaray taraftarının Fenerbahçelileşme sürecinin tamamlandığı sezondur.Ama benim ilk dikkatimi Skibbe dönemindeki Steau maçıyla çekti. Sonrası da geldi zaten. Skibbe'nin istifa süreci, Bülent'e yapılanlar. İstatistiklere meraklı olanlar Bülent'in göreve geldiği dönem aralığında geçtiğimiz sezon Rijkaard'ın topladığı puanı karşılaştırabilir bu arada.. Aynı kişilerin Rijkaard'ın elindeki oyuncular yetersiz ağabey demesi de ayrı bir ironi tabi. Ortaya konan oyun arasındaki farksızlık da cabası.. Her neyse.. Nedir Fenerlileşen taraftarın temel özellikleri. Oyuncu fetişizmi. Belirli yabancı oyuncuları göklere çıkartmak. Ancak düşüş anında yerin dibine sokmak. Lincoln bir örneği..Tahammülsüzlük.. Oyundan bağımsız sıkıcı tezahüratlar..Oyundan kopuk olma. Belirli oyunculara kafayı takma.. Taraftar gruplarının yönetimlerle olan organik bağı. Volkan Yaman'a geçtiğimiz sezonun bu aylarında demediğini bırakmayan bir takımın taraftarına verilmiş bir cezadır Hakan Balta'nın son dönemdeki formu benim gözümde. Ve savunmanın acizliğini görmezden gelerek yenilen her golde o da kaleci mi be diyen bir taraftara verilebilecek en tatlı heyecandır Ufuk. Yedekte oynatacak doğru düzgün oyuncusu kalmayan bir takımın Mustafa,Barış,Ayhan bu takımın oyuncusu değil gönderilsin ulen diye isyan bayrağını çeken taraftara en güzel mesajdır sürekli gerçekleşen sakatlıklar.

Futbolcular kısmına girmeyeceğim uzun oldu. Benim bir vakit dillendirdiğim ve Uğur'un da aynı fikirde olduğu sezon yapılanması boşa gitmekte olan bu sezonun göz boyamak için yapılacak transferler yerine gençler üzerinden geleceğin Galatasaray'ına yönelik bir yapılanmaya gidilmesi..

Yönetim her şey güzel olacak diyor ve kendine güveniyorsa bunu gerçekleştirmeli. Rijkaard'a 4 yıllık sözleşme teklif etmeli. Rijkaard da istifa etmiyorum kaçacak değilim sözlerinde samimi ise kontratındaki rakamdan indirime giderek bu yeni sözleşmeye imza atmalı. Gerçekleşir mi bu sanmıyorum.. Dedim ya her şey söylem düzeyinde her şey sahte..

Galatasaray'da oynayacak genç oyuncu kaldı mı ya da.. İşte son örnek sağ beksizlik içinde bir sağ bek Çetin Güngör ne alaka ise artık ŞanlıurfaSpor'a kiralanmış bu hafta. Bu Ali Turan yerine oynayamaz mıydı Çetin ya da Mustafa Sarp yerine denenemez miydi Musa..
En başta dediğim gibi sorun tek değil: Yönetim,Futbolcu,Taraftar..

Kaan dedi ki...

Galatasaray bir avrupa takımı değildir bu söze inanmak istemiyorum doğru olduğunu bile bile inanmak istemiyorum.

Ne olursa olsun benim gözümde bu sezon bitmiştir.İzlerken barça gibi oynasa bile keyif alamıyacağım bir Galatasarayı izlemek pekte mantıklı değil artık.

Yerel olmak için uraşanlar yereliiği marifet sayanlar geldiklerinden beri 1 kuruş verip türk oyuncu almayanlar selçuk şahin sezer vs gibi gençleri 2 milyon uğuruna kaçıranlar çıkıp harcıcakları milyonları uefa dan elenmekten Galatasarayın prestijinden daha önemli olduğunu kasıla kasıla gerile geile söyleyip büyük iş yaptım zanedenler.Transferde harcadığını milyonlar olarak görüp yöneticisine 1 milyon€ primi cikletmiş gibi tanıtanlar 4 senedir kendisi ile çalışan adnan sezginin maaşını açıklaya bilicek cesareti olmayanlar.Herkezi düşman belirleyip sonra o düşmanlar ona saldırınca şaşıranlar.Çıkıp istediğin transfer oladıysa istifa et gibi terbiyesizce ancak kendisin yapıcağı cünleleri sarf edenler.320 milyon bütçesi olan futbol şubesini övünerek anlatıp paramız yok diyenler.Hep burdalar ve hep burda kalıcak onlar.Onlara ses çıkarmıyan yeni oyuncular tenik adamlar gelip yerel ve geçici başarılar yaşayıp gidicek yada biri çıkıcak fatih terim gibi herkezi yakıcak yıkıcak ama yine o gidince eski haline dönücek ya heryer o ayrı bir konu.

anfieldyolu dedi ki...

Ço umutsuz kaldık,yandaki toprak sahada oynanan amatör küme maçlarında bile bir takım bellesek kendimize,bir oyuncu olur futbo olur birşeyler vaat eder,öbür hafta neler olacak dedirtir,ama Galatasaraylılar ne bir oyuncu için heyecanlı ne de bir organizasyon için.Dediğin gibi şu an kıç kurtarmak için yapılacak transferler nefreti artırır.Hadi ben taraftarım,formamı alıyorum biletimi alıyorum destekleyebildiğim her yerde destekliyorum,elimden gelen bu,bu yönetenlerle bu kadar diyorum.Ey başkan ey yönetim,siz nasıl izliyebiliyorsunuz şu takımı,neyin hayallerini kuruyorsunuz ilerleyen günler için,şu Ayhan şu Barış kendini geliştircek mi nasıl oacak çocuklar diye mi bakıyorsunuz sahaya?Utanmıyorsunuz o camın arkasından bütün maçı izlemeye.Siz kime atıyorsunuz topu acaba?Haa bir de 90.dakikada attığımız gole çocuklar gibi sevinmişsinizdir,sadece günü kurtarsın da,elesek bugün bi daha hatırlanmayacak,bu çaresiz futbol aynısı ortana çıkana kadar(gerçi ben de hayal dünyasındayım hala üç gün sonra ortaya çıkmıyor sanki)pembelikler uçuşacak gözünüzün önünde.Bilmem ne budalası gibi dolaşın ortada,bugünü de urtaralım,nasıl olursa olsun,yeter ki bilmem ne olsun diye düşünmeye devam edin,bomba transferlerinizi bekliyorum,havaalanlarına gidecekleri bekliyorum.

Brutt'Ozan dedi ki...

Selam Ugur,

Diyecek yazacak birseyim yok artik, ama en cok huzunlendigim senin yazinin sonundaki `Galatasaray Avrupali degil artik` tespitin, uzuluyorum cunku bunun dogru oldugunu biliyorum inanmak istemesemde...

Gecen gunki Arda Turan yazinda da yorum yapmistim, kaptanin hareketleri tespitlerimizi dogrular nitelikte, takim sabaha karsi havalimanina inmis, birtek Arda ticari bir taksi ile ayrilmis, kalanlar takim otobusu...

İlker Sayhan dedi ki...

"17 milyon euroya kurulmuş Karpaty, Sivastopol ve Galatasaray maçlarına çıkaracak 22 adam bulabilirken, 120 milyonluk sarı-kırmızılılar son iki müsabakada kullanacak 15 futbolcu bulamıyor." U. Meleke

Galatasarayın durumunu en iyi özetleyen cümle.

Bu yönetim gitmediçe Galatasaray ileriye değil daha da geriye gidecektir. Eminim ki bir iki gün geçtikten sonra ortamı sakinleşmiş sanacaklar ve en geç Eskişehir maçında elenmeye mazeretlerle başkan medyanın karşısına çıkacak. Adnan Polat’ı televizyonda yakınırken ve kıçından mazeretler uyudururken gördükçe artık midem bulanıyor.

Anonymous dedi ki...

serdar özkanlı müthiş yeni yapılanma da tutmadı yav :( oooof of :( oysaki ne hayallerimiz vardı :( milli takımın düzgün ayaklı stoperi gökhan zan sakatlanmayacak, büyük yetenek serdar özkan galatasarayın müthiş ortamında yeniden doğacıktı. oldu mu şimdi :(

neyse seneye bu müthiş yapılanmayı nobre ve uğur inceman ile kurar, kupalara ambargo koyarsınız.

Anıl dedi ki...

Ne hissediyorsak onu yazmışsın. Daha fazla söyleyecek bir şey yok. Yalnız çok daha vahim bir şey var, ki o da artık bu duruma alışıyor oluşumuzdur. Rakip takımların teknik adamları bile çıkıp "Galatasaray yenilmeyecek bir takım" değil açıklaması yapabiliyorken, hâlâ "Harcayacağımız paralar başarıdan daha önemli" diye açıklama yapan yöneticileri var Galatasaray'ın.

di canio dedi ki...

esasında hiç protesto etmiyceksin bu takımı stada gitsen bile ne golü alkışlıycaksın ne hatayı yuhluycaksın farklı bi protesto yapıcaksın bakın dalganıza diyiceksin bu normal bi sonuç değil iyi günde kötü günde destek saçmalığınıda geç bu futbolcular yönetim desteklenmez ancak hatalarını devam ettirmek için cesaret verir destek yoksayıcan bu sene hepsini

Anonymous dedi ki...

beyin bölgesinde Mustafa Sarp oynayan bir takımın tur atlaması,güzel futbol oyanmasını beklemek romantizim olur.
Ayhan,Barış,Sarp,Servet,Aykut vs vs..
Sağında Uğur uçarın,solund Ferhatın oynadğı rakbi ısıran GS'ı özledim..
Mustafa sarp'ın yalancı koşularını,pasif presni,topu krampon vidalaryla kontrol edişin gördükçe Bülent Korkmaza bin kez lanet ediyorumm..

dr_serhan dedi ki...

Olmadı Adnan Polat...
oysa ki mart seçimlerinde ne güzel tekrar gelmişti başkanlığa ama şansızlıklar o gün başladı fb maçıyla...
Atlatırız sanmıştık her birlikte olsun dedik hala favoriyiz hala en iyiyiz dedik...
Yerli transferler yaptık hepsi kendi takımında en iyileriydi hem de bedava aldık yatırım şart dedik...
Serdar Özkan dedik ciğeri dağları deler dedik yeni Arda mız dedik...
Çağlar dedik sol bekte artık sıkıntı yok dedik Hakan kötü olsa bile kurtarımız olur dedik...
Ali Turan dedik hem sağ hem göbek iyi rotasyona girer dedik savaşçı dedik...
Ama olmadı başkan beceremedik önce şampiyonluk gitti sonra şaimpiyonlar ligi şimdi de erkenden uefa avrupa ligi...
Dedik ki yerlilerin üstüne yabancı transfer yapalım ki takımda rekabet artsın yerliler çok çalışsın hepsi kadroya girsin ama olmadı başkan...çünkü yaptığın yabancı transferler uçakta sakatlardı oynayamadılar...
Olsun dedik biz 2 sene önce yerlilerle şampiyon olduk yerlilerle de gruplara kalırız ondan sonra takviye yaparız daha güçlü oluruz dedik takviye yapmadan elendik...
Şimdi ne olacak peki?
Yabancı mı alacaz bu kadro lige yeter diyip transferi mi kapatcaz??
Kaldı 3 günümüz iyi oyuncu sence gelir mi bizim takıma başkan?
Avrupa'ya erken havlu atmış bir takımı kim seçer başkan?
Biz sana çok güvendik başkan ama sen şansızdın sen de isterdin ttarena da avrupa maçı görmek sende isterdin ligde lider olarak yeni stada gitmek hepimizin istediği gibi...
Dün kahrolduk be başkan ama sen başkansın yaparsın 2 transfer günü kurtarırsın ama biz kahır çekiyoruz aklımıza geldikçe dilimiz tutuluyor utanıyoruz be başkan...
Biz de senin gibi iyi günde kötü günde hep GALATASARAY'lıyız biliyorsun ama keşke bizi üzmeseydin be başkan...
Biz gene de sana güveniyoruz çünkü sen de bizim gibi herşeyin en iyisine layıksın sen de kupa görmek mutlu olmak sevinmek istiyorsun...
Hadi be başkan bari bu sene olsun aldır şu takıma Lig kupasını Türkiye kupasını bizde görelim Şampiyonlar ligi kura çekimini içinde GALATASARAY ın olduğu torbayı...
Biz sana inanıyoruz başkan yapabilirsin...

mehmet teoman dedi ki...

hiç birsey degil en beni en cok uzen sizin gibi galatasaraylıların her avrupa macından sonra buyuk emekle yaptıgı puan hesabı ust torbaya yukselme beklentmiz hersey yalan oldu.
biz bu kadar ince dusunurken takımın ve yonetimin teknık ekıbın vurdumduymazlıgına soylenecek bişey yok artık..1-0 lık fener yenilgisinden sonra bıraktım bu takımı izlemeyi uzun bir sure daha izlemeyecegim tek bildigim budur..

Anonymous dedi ki...

burada bazı arkadaşlar rijkaard aynı dönemde bülent korkmazdan daha az puan toplamıs diye, rijkaardı kücümsüyorlar ve korkmazın neden yollandıgını sorguluyorlar. herhalde onlar o dönem yapılam macları unuttular. o dönemde bu dönemden farkı yoktu. 1-0 lık skorlarla alınan 3 puanlar, sonradan yenilen goller ve kewell baros ve ardanın ayagına bakan ezik futbol. geçen sezonki başlangıcı bir hatırlayalım, fenerbahce macına kadar yediginden fazla atan, göze hos gelen futbol oynayan bir takım vardı. ama nolduysa o mactan sonra oldu ve nedense rijkaard 2li ön liboraya döndü ki bu neden bence yönetimin "adnan brothers faktörü" baskısıdır. ve galatasarayı o günden bugune getirdiler. radikal kararlar alıcak bir yönetim gelinceye kadar da bu takımdan bir bok olmaz afedersiniz!...

sunshine dedi ki...

Ya hala rijkaard'ı savunuyorlar bülent korkmaz karşısında.Arada hiç mi fark yok adamın biri sezonun sonunda geliyor biri 2 senedir lige hazırlıkta takımın başında.Bülent Korkmaz'ın son maçlarını da unutmuşsunuzdur çünkü bütün galatasaraylılar balık hafızalıdır.Bu Barış, E. Güngör ve Uğur Uçar gibi bir çok isim felkamp zamanında canavar gibi top oynayıp rakibi ısırıyordu, aradan geçen zamanda mı kazmalaştılar? Biri de çıkmış M. Sarpı aldı diye B. Korkmaz'a saldırıyor.O aldı da oynat maddesi falan mı koydurdu.Sevgili rijkaard M. Topal iyiyken bile M. Sarp oynuyordu sizce suç kimde.
Biz seçimlerde az yardırmadık buralarda Adnan Polat'tan bi cacık olmaz diye ama o günlerde taraftar tapıyordu kendisine.O yüzden müstehak oldu yönetim futbolcu taraftar hepsi batmış.

Koray Özdemir dedi ki...

Aykut, Servet, Ali Turan'ın bu takımdan bir an önce gönderilip, Hakan Balta, Ufuk Ceylan'ın kulaklarının ciddi biçimde çekilmesi gerek. Arda kaptanlık yapacak adam değil. Gİdiyosa gitsin. Bıktım usandım onun triplerinden. Galatasaray kaptanlığına hiç yakışmayan şımarık bir velet. Ne sanıyor kenndini Allah aşkına? Kaptanlar da Neill, Kewell, Cana olmalı. Yönetim bunları yapamazsa bu sezon da kayıp olur. Şu takım başarısızlığı sonuna kadar hak ediyor. Bir tek Kewell'a, Baros'a, Neill'e, Cana'ya, Rijkaard'a, Neeskens'e üzülüyorum. Gerisi sonuna kadar hak ediyor dibe vurmayı.

Hakan dedi ki...

Bu seneden beklediğim hiçbir şey yok! Ne Rijkaard ne de Adnanlar'dan hiçbir umudum yok. Taraftar tepkisini azaltmak için can havliyle (kulübün tapusunu verip) saçma sapan 15-20 m€ luk transferler yapılmasına da sonuna kadar karşıyım. Ama önümüzde daha 32 tane lig maçı var ve ben sinir hastası olmak istemiyorum.

Mücadelesini sonuna kadar veren veren, elinden geldiğince iyide futbol oynayan bir takım kurmak adına (bir yandan da seneye için düzgün bir kadronun ilk taşlarını atarak) Misimoviç'in alınması ve bir de kaleci transferi şart.

"Kaleci-Sabri-Neill-Zan-Çağlar-Cana-Barış-Arda-Misimoviç-Elano-Baros" şeklinde bir ideal 11 oluşturup, rotasyonda da Ufuk,Kewell,Pino,Musa, Batdal,Sarp,Serkan ve Aydın'ı kullanarak, PAF'tan 4-5 genç takviyesiyle oluşturulmuş bir kadroyla bu seneyi formanın hakkını vererek geçirebiliriz.

http://hagininkosani.blogspot.com/