Zvjezdan Misimovic, Emiliano Insua & Galatasaray

31 Ağustos'un transfer bayramlarına dönüşmesi çoğu zaman hoş olmaz ama gelen oyuncunun, oyuncuların sıradan adamlar olmaması bir nebze tolere ediyor durumu. Zvjezdan Misimovic ve Emiliano Insua’nın Galatasaray’a doğrudan katkı yapacak isimler ancak bunun için Frank Rijkaard'ın planlarını rötuşlaması gerekiyor.

Misimovic'in kim olduğunu anlatmak bence hem bizler, hem de onun için bir hakaret. Enfes pasları, oyun görüşü ve hazırladığı gol pozisyonlarıyla bugün kendisine 40 milyon avro değer biçilen Edin Dzeko’yu parlatan adamların başında gelir. Wolfsburg'un 2008/09’da gelen Bundesliga şampiyonluğunun bene mimarıdır. Nürnberg küme düştüğü gün Galatasaray'da görebilir miyim diye ümitlendiğim adamlardan biriydi, hatta birkaç ay önce 'Nürnberg Nimetleri' bir başlıklı yazıda tekrarlamıştım bu dileğimi. Başka şey istesem olacakmış diyeceğim ama Avrupa'da devam etmemizi çok istedim. Olmadı..

Fakat işin bir de teknik boyutuna bakmak lazım ki bu kadar kaliteli bir ayağı verimli bir şekilde kullanacak durumda değiliz. Ona göre oynamıyoruz. Son bir sezondur sabit forvet arkası kullanmıyoruz ve Rijkaard'ın bu alışkanlığını kolay törpüleyecek bir hoca olduğunu düşünmüyorum. Insua transferini de katarsak kadro iyiden iyiye 4-2-3-1'i talep eder oldu ve şu halde üçlü orta saha ısrarcı olup Misimovic'i kanatların birine atmak zaten zordaki takımda iyice problem yaratacak. Çemkirmek olarak görülmesin ama planlı bir transfer olmadığını, Galatasaray'a gelmeyi kabul eden en önemli isim olduğu ve taraftar tarafından beğenileceği düşünülüdüğü için transfer edilmiş gibi duruyor. Eğer böyle bir plan hali hazırda varsa zaten birbiriyle çelişen ve çatışan Arda Turan ve Elano gibi iki oyuncudan en azından biri şu an bu takımda olmazdı. Elano 24 saat içinde takımdan ayrılmazsa da bu fikrim değişmeyecek.

Diğer transfer Emiliano Insua ise Galatasaray’ın uzun süredir kanayan ancak müdahele edilmeyen bir yarasına çözüm ümidi vadediyor. Hakan Balta’nın hücumda (son bir senedir savunmada da) var olmadığı, Sabri Sarıoğlu’nun üstün bir form grafiği yakalamayınca ofansif bek gerekliliğinin çok altında kaldığı bu kadroda ortalama üstü meziyetleriyle Insua fazlasıyla iyi bir transfer. Stoperde daha başarılı olduğunu düşündüğüm Hakan Balta’yı ortaya kaydırıp sola yerleşecek bir Insua, Galatasaray’ı daha dengeli bir hücum takımına dönebilir takım çünkü Baros'un arkasında Arda, Elano, Kewell, Misimovic ve Cana gibi bir havuzdan üç oyuncu seçecek bir takımın beklerden katkı alması gerek. Sakat Çağlar ve Sabri, formsuz Hakan ve Ali varken beklere güvenmek intihar olurdu. Insua savunma zaafları olsa da tekniği iyi bir sol bek, en azından orta yapabilen, pas atabilen bir oyuncu izleyeceğiz.

Insua transferini daha sonra açarız ancak bu kariyerde, 21 yaşındaki bir sol beki opsiyonlu kiralayabilmek, en azından bunu denemek önemli. Sadece parayı bastırıp transfer yapma alışkanlığından sıyrılabilmek de önemli bir husus. İki yılda 41 Premier Lig maçına çıktı, bu yıl altısı Şampiyonlar Ligi maçı olmak üzere 10 Avrupa kupası maçı var. Oynama alışkanlığıyla geliyor kısacası.Bence uyum sağladığı takdirde pahalı muadillerinin yanında en verimli transfer unvanını eline geçirebilir.

Bu iki transfer de güzel, hoş dursa da transfer ne için yapılır sorusunu da bir yandan gündeme getiriyor. Avrupa kupalarında ilerlemek için transfer yapması gereken Galatasaray, en kritik eleme maçına hiçbir yabancı transferi olmadan, üstelik Keita, Giovani gibi adamlarını kaybetmiş olarak çıkıyor ve yüz kızartıcı bir golle eleniyor. Peki o zaman Misimovic ne amaçla alınıyor? Dön baba dönelim mantığıyla üç-dört yılda bir kazanılması kesin bir yerel şampiyonluk için mi?

Artık başarılı olmak için transfer yapılmıyor, transfer başarının kendisi olmuş durumda. Galatasaray’a has bir durum da değil bu. Futbolumuzu saran bir hastalık... Tehlikenin farkında mıyız?..

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

26 yorum:

excellence dedi ki...

Bence Misimovic geldikten sonra Elano oartik oraya cok lüks ve satilmasi gerekiyor. Umarim 8 milyon yada ustu bir fiyata alicisi cikar.

Misimovic yanilmiyorsam gecen yilin asist krali Bundesliga'da.

Emilano Insua ise gecen yil Premier League'in en asistci bek oyuncusu. Pas ktiligi olan bir takima ilac gibi geleckler.

eeyore dedi ki...

son cümle harikaydı. başarı için transfer yapmıyoruz, transfer başarı olmuş...

Yunus dedi ki...

cok güzel bir yazı olmuş.. aklımdan geçenleri ve bugün bir kaç yere karaladığım anlatmaya çalışıp da başaramadıklarımı cok güzel anlatmışsın..

ben rijkaard misimovic'i istememiştir onun sisteminin adamı değil derken 2 gün önce ana avrat küfrettigi adama "baptista gelio cıldırt bizi adnan sezgn" diyen adamlar war..

bu taraftara her sey müstahak abi ben bugün bunu bir kez daha anladım..

okan dedi ki...

yazinin tumune can-i gonulden katilmakla birlikte son cumle uzerine uzunca bir suredir dusunuyordum.. bu kadar kisa ve oz ifade edilebilirdi.. sahane!

dr_serhan dedi ki...

tehlikenin birkaç ay öncesinden de farkındaydım ve böyle bir şey olabileceğini hissediyordum.Benim içimde en ufak bir kıpırtı olmadı çünkü beklenen şey gerçekleşti.Takımımız Avrupa'dan elendi ve taraftarlar böyle bir haberle kandırıldı.İlk kurulduğunda bile hedefimiz yabancı olmayan takımları yenmekti ama görülen o ki yönetim kuruluş amacına karşı çıkıyor.Adnan Polat'a güvenim hala sonsuz ama yavaş yavaş eriyor.Bir daha maç izlememeye ahdetmiştim 3 gün sonra gittim stadda maç izledim ama bunun karşılığı bu olmamalıydı.Ben bir taraftar olarak durumumuza çok üzülüyorum çünkü kafayı ülke puanına takım sıralamasına çok takmıştım ve gururum ruhum çok incindi.
Tekrardan Galatasaray'ı sevmek ve ona yeniden deliler gibi bağlanmak dileğiyle...

Anonymous dedi ki...

cana-elano-misimovic üçlüsü kurulamaz mı orta sahada pas yapan takım istiyoruz yıllardır bu üçlüyle gerçekleştirilemez mi bu merak ediyorum cevaplarsan sevinirim. bir de lyvivi transfer yapmadan da eleyebilirdik ama ligi transfersiz kazanmamız imkansızdı bu bakımdan transferler de aslında avrupaya yatırım diye bakmak lazım.

Anonymous dedi ki...

Galatasarayın mevcut en büyük sorunu orta sahada erns-emre b, tipinde bir orta saha oyuncusu iken,misimovic gibi koşmayı hiç sevmeyen ,mücadele etmiyor denen elanonun yarısı kadar bir mücadelesi olmayan bir adamı alması ,mevcut sorunları 2 kat daha arttırıp ,gecen sene ikinci yarı capdan düşen takımı bu yıl ilk devreyi ligden düşme potasına sokacakdır, insua transferi ise ap ayrı bir komedidir keza adamın defans yapmakdan haberi falan yok ve mevcut yumuşak takım yüzünden insua cok kısa zamanda günah kecisi olacakdır ..
sonuc olarak : hoca ve yönetim bu yıl koskoca takımı tamamen perişan etmiş, baklavadan susayan bir adama bir bardak su vermek yerine bu sefer agzına tulumba tatlısı tıkarak öldürmek niyetindelerdir..

hepimize gecmiş olsun
u.senel..

ulema-irezilrusva dedi ki...

2 yıldır orta saha orta saha diye hepimiz haykırıyoruz sonuç ne? Son 20 saat içinde bir orta saha oyuncusu gelmeyecekse neyliyim misimoviçi/ibrahimoviç gelse ne olur?Hastanın kalp damarlarından biri tıkalı bypass yapılacağına estetik ameliyatı yapılıyor.Ayrıca galatasaray gibi bir takımın karpaty ve eskişehir deplasmanına tek forvet oyuncusu ile gitmesi utanç vericidir.Uğur harika özetlemişsin,söylemiştin evvelde türkiye avrupanın katar'ı olmuş...

excellence dedi ki...

ugur, bugun Galatasaray resmi sitesinde Atletico de Madrid in Arda Turan icin yaptigi 11 milyon euro luk resmi teklfiin resimli dökümani yayinlandi.

Düsünüyorum'da bu bana cok etik bir davranis gibi gelmedi. Yani düsünün sirf bu transfer sezonunda tüm oyucnular icin yaptigimiz teklifler oyuncularin kuluplerinin resmi sitesi tarafindan acik acik fiyat ve ödeme sablonu dahil yayinlansa, kulubun tepkisi nasil olurdu? Ne duruma düserdik?

Absürd bir durum.

eeyore dedi ki...

excellence

aynı fikirdeyiz. bana da hiç etik gelmedi. yok böyle bir çingenlik. yani böyle küçük şeyler kulübün büyüklüğüne darbe vurmaktır. adamlar güzelce teklif sunmuşlar. dersin ki teklif geldi vermedik. koca kulübe inanacak değiliz ya. atletico madrid kulübünün böyle bir şeye tepki göstermesi hatta şikayet etmesi cezaya bile neden olabilir.

bu arada adnan polat yazamamışlar. adamın adını bilen yok ki avrupada

Anıl dedi ki...

Bunun suçunu oyunculara yüklememek gerek. Daha şimdiden Misimoviç ve Insua'ya taraftarın soğuk bir şekilde yaklaşması için yazılar yayınlanmaya, yorumlar dönmeye başladı. Adamların ne kabahati var yahu?

Daha Eskişehirspor maçı yazısında mevcut kadronun Avrupa Ligi'ne kalabilmek için yeterli olduğunu dile getirmişken şimdi elenmenin faturası neden transfersizliğe bağlanıyor?

Schumy dedi ki...

Bugün transfer edilen Misimovic 2003 yılında Barcelona'ya transfer edilen Ronaldinho gibidir benim gözümde.

Oyuncu karakteri veya yeteneği olarak değil, transfer ediliş şekli ve durumu olarak. Zira Rijkaard Ronaldinho'nun gelişiyle 4 2 3 1'e dönmüştü. Şimdi de aynısını yapacak, eli mahkum çünkü bnaşka çaresi kalmadı.

pclion dedi ki...

Excellence, bekten asist katkısı alabilmek önemli. Güzel veriymiş...

Arda Turan olayındaki tespitin %100 doğru. Tamamen şov ve biz adam satmıyoruz egosu. Bize yapsalar çıldırırız, ayıp...

Eeyore, Yunus, Okan, eyvallah...

Serhan, aynen katılıyorum usta...

Adsız 1, çok ama çok yumuşak olur o orta saha ama kadro bu olarak kalırsa bir şekilde ona bağlanacak gibi. Elano'yu rotasyon elemanı yapacağız, şaka gibi bir olay. Yıllık 3 milyon avro ödediğimiz adam kenardan gelecek ya da Misimovic veya Arda'yı kesecek. Garip takımız...

Uğur, büyük ölçüde haklısın, ihtiyacımız kesinlikle o tipte bir oyuncuydu ama Misi gelmese hücumcu orta sahamız Mustafa Sarp kalacaktı yahu. Sırf bu bile bir aşama, o yüzden bu kadar üst düzey bir adama "Sen hiç gelme" demek olmaz, bana göre...

Ulema, eyvallah. Elano'dan bir son dakika transferi bekliyordum ama görünen beceremeyeceğiz. Umarım bir orta saha gelir.

Anıl, Eskişehir maçında Elano-Baros-Arda vardı, oyuncular da daha gayretliydi. Buna rağmen sonuç yine mağlubiyet olabilirdi. İyi oynasa dahi kazanması garanti olmayan bir takımız şu halimizle. O sebeple kadro kalitesi/kapasiteye göre iyi oynama aynı şeyler değil şu an için Galataaray'da. Transfersizliğin çok büyük payı var bu Avrupa sürecinde. Hazırlık kampını da bomboş geçirdik gibi bir şey neredeyse. Nereden tutsak elimizde kalıyor.

İzmirli Anıl, :) 4-2-3-1 artık bir zorunluluk. Umarım dediğin gibi olacak...

ahmet serdar dedi ki...

yazının geneline katılmakla beraber, bu transferlerin amacı sadece ligde başarı değil diye düşünüyorum. CL'ye direkt katılabilmek için şampiyon olmak gerekiyor ve de rakip kadrolar epey iyi. sonuçta rijkaard kalitesizliği baştan söylemişken ve ligdeki muhtemel başarısızlıkta da bu bahaneye sığınacakken bu transferlerin yapılmaması saçmalık olurdu. ya rijkaard gönderilecekti ya da bu transferler gelecekti.
bu arada 4-2-3-1 bence de en uygun çözüm olur ve ikili ön liberoda güçlü bir elano çok iyi olur.

Jordi Metal dedi ki...

o yüzden Avrupa'ya gidemiyorsak transfer yapmayalım diye blogumda yazmadığım yazı kalmadı son 2 haftada. Arda'ya yapılan teklifide reddetmişler :(

Yuh diyorum artık.

Schumy dedi ki...

Olmalı da zaten dostum. Fedakarlık göstermesi lazım herkesin. Yönetim geç de olsa birşeyler yaptı, Rijkaard a geç kaldı ya neyse...

Boşa giden 2 seneden sonra Skibbe'ye geri dönüyoruz. Şaka gibi :)

Öpüldün.

CaRtMaNtR dedi ki...

Şu durumda bir Flamini - Elano takası olsa ne güzel olur.

Ibrahim Temel dedi ki...

Ben bu yönetime akil sir erdiremiyorum. Ne icin nasil transferler yaparlar anlam veremiyorum.

Ben artik bu senede sampiyonluktan umudumu kestim zaten bir b2b oyuncu gelmezse bu takimdan bir halt olmayacagini onceki yorumlarimda belirtmistim ve hala ayni kanidayim.

Öndeki 4'lüye(4 pozisyona 10 oyuncu) transfer yapmayi ne kadar severmis bu Adnanlar sanki top o dörtlüye uca uca gelecek onlerine konacak onlarda tek bir dokunusla gol yapacaklar.

Sabri-Neill-Hakan-Insua geri dortlusu tamam diyelim insAllah bir sakatlik olmazda olursa da
Ali-Gökhan-Servet-Caglar yedekleri.

Bu dortluyle diger dörtlü arasindaki top transferini yapacak ikilinin kim olgunu bir bana soyleyebilirmi. Biri Cana diyelim, digeri kim 33'luk Ayhan mi yoksa Baris veya Sarp mi.

Buraya yerli veya yabanci kesin bir transfer yapilmaliydi ama buraya yapilacak transfer taraftarda -Essien felan alinmadigi surece- cok buyuk transfer etkisi yapmayacagi icin alinmadi.

Ve bence bu transfer hamlesi sene sonunda Adnanlarin gidisinin resmidir. Sampiyonluktanda umudumu kestim.

Aslantepe dedi ki...

Ben şimdiden önümüzdeki sezon Misimovic'i kaç yüz bin dolar karla satacağımızı düşünmeye başladım. Malum 28 yaşında 8 milyona aldığımız Keita'nın 29'na bastığında 8.5'a satılması yaşı ve piyasası geçmeden 8 milyonluk bir yatırımdan zarar etmemek için satılması doğrudur şeklinde rasyonalize edilmişti.

mute dedi ki...

Bekte oynarken hucuma cikmadigi halde dahi yerini kaybeden, kacirdigi adami kovalamayan Hakan Balta'nin defansin gobeginde oynamasi dusuncesi neden yararli goruluyor yoksa kotunun iyisine mi raziyiz? Ortadaki uclumuzun hareketsizligi defanstan top cikarmamizi zorlastiriyor derken bir yandan da Servet'in oyun kurma becerilerini sorguluyoruz. Eskisehir macinda Neill'e dahi olmadik pas hatalari yaptiran bu hareketsizligin cozumu Galatasaray'a geldigi gunden beri hicbir katkisini gormedigim sigara tiryakisi bir adami stopere kaydirmak mi? Eskisehir macinda Cana defanstan topu aldi, etrafina bakti ve 3 metre uzaginda kendisine mal mal bakan Mustafa Sarp'a kosmasi gereken yeri elleriyle gosterdi. Ama donup dolasip Hakan Balta'yi stopere kaydirmaktan bahsediyoruz. Mevkinin adi ustunde: "stoper". Neyi durduracak bu adam, daha uc metre onundeki adama mudahele etmekten aciz!

Kanimca Servet, Neill gibi, Baros gibi, hatta Cana'nin birkac hafta icinde olacagi gibi bu takimin degismez oyuncusudur. Tum zayifliklarina ragmen rakiple bogusan, fiziksel ustunluk saglayan ve mucadele konsantrasyonunu ust seviyede tutan Servet'i bu takimdan hele de Hakan Balta'yi oynatmak icin kesecek futbol aklini benim aklim almiyor!

victor orbis dedi ki...

Yönetim bu saatten sonra Messi'yi bile getirse benim gözümde 1 değeri yok.Yönetim herşeyi eline yüzüne bulaştırdı.Bırakın Avrupa'da mart ı görmeyi eylül ü bile göremeyen bir takım çıkardılar ortaya.Kuruluş amacı Türk olmayan takımları yenmek olan Galatasaray Avrupa'da yok.Çok acı verici bir durum.Dolayısıyla yaptıkları transferler de isyan eden taraftarları susturmaya yönelik gibi geliyor bana.Anlamadığım şeyse bu transferleri yapabiliyorsan neden son güne kadar bekledin?

Sade dedi ki...

Kontraların babaları ile tanışma şansı elde edebilir sevgili defans hattımız ve taraftarlar. Yardır yardır arkanı boş bırak Sabri ile, Ağır ve adam kaçıran Neill ile balta ve/veya belini döndüremeyen Servet ve son olarak hücümcü bek olarak lanse edilen ancak arkasını hiç düşünmeyen ve eleştirilen dos santostan kadar kötü olmasada müdaili bir oyuncu ile kontra atak futbolunu kalbur üstü uygulayan bir takıma karşı zor anlar yaşamayacağımızı düşünmek için müneccim desteğine gerek yok diye düşünüyorum. Inusa ters kademede nedir bilmez! ikimaçta idam edilebilir bir oyuncu da olabilir ya da iki asistle harika bir sol bek falan sonuç : RİSK Ayrıca, genç bir oyuncu ve tam istenen düzeyde değil.

Misimovici değerlendirenler var, geçmişini anlatanlar bana özel bir hikayesini anlatacak yoksa neden herkes bir nevi copy paste derdinde? Alman ligini takip etmeyen varsa zaten bırakın türkiye liginide takip etmesin.

var olan yapıda Misimovic beklenen ve ihtiyaç duyulan oyuncu değil.

şimdi alındı madem kötü söz söylemeyelim yönetime, teknik heyete gibi bir hava hakim taraftarda.

Bu takımın ihtiyaçı olan oyuncular farklıydı ama göz boyama amaçlı (İSİMLİ) transfer ile balık hafıza ON

Anonymous dedi ki...

Açıkçası beklenen oyuncu olarak insua yı göster biliriz takibiki hakanı defansa ortasına çekilirse çünkü sene başından beri rijkardın çağları istemesi o bizim için çok önemli demesinin tek nedeni bu gibi geliyor.

Misimovic beklenin ihçiyaç duyulan oyuncu değil ama eğer 4-3-3 e uygun bir ortasaha hele ki bizim istediğimiz kalicete bir adam alınması gerekiyorsa bu geç kalınmayıda katarsak bu tür bi adamın fiyatı 15-20 aşa olmaz heleki gökan inlerin bile 20 ye satılmadğı piyasada.

Galatasaray bu ortsaha ile bi yerlere varabilirmi beklemek lazım ama şu düzende kendi içinden çıkardığı mehmet topal gibi musayı çıkarıp takıma adapte etmek daha mantıklı.Eğer ki bu adapte gerçekleşmez ise devre arasında zaten 8 yabancısı bulunan takımın avrupada bile yok iken bir yabancı daha alması çok mantıklı olamıyacağı için kesinlikle bir yerli ortsaha takviyasi yapılmalı sezer öztürk mü olur veli kavlak mı yasin pehlivan mı kim olursa hem ortasahada derinlik hem de kalite yaratabilicek bir oyuncu olması lazım.

Tabi Sezer alınırsa ki bana göre alınması gereken oyuncu odur zamanında 2-3 milyona alıcağı oyuncuyu 6-7 ye anca alınıcak.

Anonymous dedi ki...

Transferde planlama hatası vardı doğru..Keita'nın kriter uğruna Serdar Özkan ya da Pinoya kurban edildiği doğru.Ama bir konuda bir dakika derim.

Misimoviç ihtiyaç duyulacak değil bir oyuncu diyen arkadaşlara şaşırıyorum.Şu açıdan haklı olabilirsiniz,Elano bu takıma verebileceğinin maksimumunu verir.3-5 maç kazandırır,sonra Misimovici alırsınız.O zaman denebilir ki ne gerek var?Elano denen arkadaş,geçen senenin hiç bir bölümünde adam gibi performans göstermediği gibi son 2 ay en lazım olduğu dönemde kendini Brezilya milli takımına sakladı.
Onu tutup,Pinoyu alıp Keitayı satmak esas yanlış olan..

Kaldı ki bizdeki geyikle açıklarsam ''Elano'nun Misimovice göre tek fazlası Brezilya vatandaşı olması''Misimovic,Wolfsburg gibi yıllardır Wolkswagen sponsorluğuna rağmen ikinci sınıftan öteye gidememiş bir takımı,''top-class team''seviyesine çıkartırken,Elano Santos'tan sonra gittiği hangi takımı bir üst seviyeye çıkardı sorgulamak lazım.Misimovic'in, Grafite yada Dzeko gibi oyuncuları nasıl partlattığını Uğur anlatmış.Ben ekleme yapayım,2006/07 sezonunda Bochumda 20 gol atan Gekas'ın arkasında kim vardı acaba?

Misimovic'ten önce orta sahaya bir defansif ön libero,-adına Annan deyin Emana deyin-lazımdı demek başka şey,Misimovice ihtiyacı yoktu demek başka şey.Her şeyden önce kaleye dikine gideceğiz arkadaşlar...

Tabii diğer arkadaşlara katılmamak elde değil.4-2-3-1 düzeni şart.

onurgs dedi ki...

Kimse merka etmesin yeni sistemimiz 4-2-3-1 yada 4-4-1-1 gibi bişey olucak.

UFUK
SABRİ NEİLL HAKAN İNSUA

CANA MUSTAFA(bence Musa)

ELANO MİSİMOVİC ARDA

BAROS

Koray Özdemir dedi ki...

Adnon Polat televizyonda transferle ilgili güzel bi şey söyledi: Koca Galatasaray 2 transfer yüzünden mi elendi? Doğru. Bence mesele transfer değil, sezonu ligin en geç açan takımı olmakla ilgili. Oyuncuların çoğu formsuzdu Lviv maçında.

Elano'nun lüks olduğunu düşünmüyorum, zira çok sık sakatlık sorunu yaşayan iki oyuncu var Galatasaray hücumunda: Kewell ile Pino. Diyelim ki kadro şöyle olsun: Ufuk - Insua, Balta, Neill, Sarıoğlu - Cana, Sarp (Çağıran, Yılmaztürk?) - Kewell, Misimovic, Arda - Baros. Oyun içinde ve başka türlü rotasyona ihtiyaç olduğu zaman Pino kullanılabilir. Elano'ysa daha fazla kullanılabilir. 4-2-3-1'in sağ içinde oynarken neler yapabildiğini Brezilya örneğinde gördük.

Ayrıca Insua'nın a2 takımıyla hazırlık maçını izledim. Verkaçları, ileri çıkışları, pasları, temposu çok olumlu.