Kayserispor 1-0 Kardemir Karabük

Kayseri seyircisi geçen senelerden pozisyonsuz maçlara alışkın, bu maçta da bol pozisyon izleyemediler belki ama yeni takımda farklı bir şeyler olduğu kesin. Makukula'nın (belki de geçici) ayrılığının ardından yeni bir 9 numara almayan Kayseri'de Şota bol ofansif orta sahalı bir 4-1-4-1 deniyor ve ilk iki hafta bunda başarı sağladıklarını görmek mümkün. Franco Cangele'nin yeteneklerinden ve hareketliliğinden faydalanıp yaratılan boşluklara Troisi başta olmak üzere arka hattaki oyuncuları sızdırma planı henüz verimliliğini ispat etmiş olmasa da şu kadroyla uygulanabilecek en iyi plan ve hali hazırda işler epey iyi gidiyor.

Kayserispor, sadece Makukula'ya yaslanan, yaratıclık yoksunu kabız futboldan dersini çıkarıp ön alana Moritz, Selim Teber gibi önemli iki ek yaptı, arkasına da Santana gibi Avrupa tecrübeli bir orta sahayı yerleştirdi. Eğer Makukula'yla tekrar anlaşılırsa o bölgedeki en zayıf halka Moritz'i kenara alıp Cangele'yi Makukula'nın arkasına çekebilirler ki çok daha verimli bir düzen olur bana göre. Selim hareketliliği ve iştahıyla daha verimli görünüyor o bölgede. Bugün Cangele'ye nefis bir orta kesti golde.

Ön taraftaki gelişim kayda değer olsa da savunma hattında sadece Serdar Kesimal'ın kaldığını atlamamak lazım. Beklere genç Hasan Ali Kaldırım ve Hamza Çakır yerleştirilmiş ama henüz oyun içinde yeterince sorumluluk alıyormuş gibi görünmüyor, hücumlara aktif olarak katılmıyorlar. Sürekli denenen ama bir türlü dikiş tutturamayan yabancı stoperlerden sonra Amusilashvili daha bir uyumlu gözüktü takıma, onun için beklemek lazım. Aranan 5 numara olabilir.

Peki bu maçta hangi takımı daha derli toplu gördün derseniz cevabım Karabük olurdu. Galatasaray dağınıklığına alışkın bir futbol seyircisi olarak defansından en ileri uçtaki Emenike'ye kadar belli bir düzen içinde olduklarını hissettiriyorlar. Seric ve Kerim'le beklerden oyunu genişletiyorlar, Tozo ve Birol da arkadan iyi top alıyor. Tozo kısa paslardan, Şenol ise işin daha çok yaratıcı tarafından sorumlu gibi. Hücumlarda her ne olursa olsun, top Emenike'nin ayağına değiyor. İyi bir duvar olmasının yanı sıra topla da kat edebiliyor Nijeryalı. Bugün son vuruşları pek iyi değildi ama Karabük sistemi içinde vazgeçilmez olduğu kesin.

Yaz dönemini çok iyi değerlendirdi Karabük, çaylak bir Süper Lig takımının yapması gerekeni yapıp Türkiye tecrübesi olan, iyi yabancılara yöneldiler. Stoperde Deumi, orta sahada Tozo, forvette Angelov, hatta sol bek Seric... Özellikle Tozo takımı çok iyi toparlıyor, bana göre ligin en iyi defansif orta sahalarından biri. Bütçesi kısıtlı bir kulübün iyi bir kadroya sahip olabileceğini gösteren, potansiyelli bir takım Karabük. Bu yıl lige yükselen takımlar arasında açık ara en iyiler ve bence rahatlıkla ligde kalacaklar. Bugün yenilmiş olmaları çok da mühim değil...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

minecamur dedi ki...

Cangele geçen seneki performansının üzerine ekleyerek devam ediyor.Bu sene Moriztle uyumu ve takıma katkısı üst düzeyde.Kayseri bu sene Uefa'yı zorlar,bizde izleriz :)

sembolist dedi ki...

Uğur mükemmel yazmışsın..
Moritz-Cangele-makakula(ya da başka bir forvet) Şota'nın oyun anlayşını tam benimsedğinde,çok ciddi bir takım geliyor..
Hel hele komple değişen defasn hattı 1-2 hafta sonra daha da oturunca,süper ligde 'farklı' bir takım izleyecğimzi düşnüyorum
Tek sorun Tolunay'dan kalma kimi alışkanlık ve İtalyan takımlarına has defansif reflekslerin az da olsa takıma sürayet eiyo olması.2-5 hafta sonra bu da aşılcak gibi gözüküyor.
Geçen yıl,Tolunayla lider olundğunda bile yüzü asık maç izleyen tarfatar profli de müspet yönde değişiyor..
Hoşgeldin Şota..

Cengizhan Türkiş dedi ki...

Kayserispor'un yaptığı en büyük transfer geldiğinden beri Ertuğrul Sağlam'ın mirasını yemekten başka bir şey yapmayan çirkef hoca(!) Tolunay Kafkas'ı yollamak oldu. İnşallah başarılı olurlar. Ayrıca Cangele gerçekten inanılmaz oynuyor.

Anonymous dedi ki...

Moritz icin o bolgedeki en zayif halka demissiniz ama daha once bu oyuncuyu G.Saray'in dusunmesi gerektigini yazmistiniz, yaniliyor muyum? Eger yanilmiyorsam Kayseri'de zayif halka olan oyuncunun G.Saray'da ne isi var sorabilir miyim?

pclion dedi ki...

Adsız, Aralık ayındaki Moritz'le bugünkü Moritz'i farklı değerlendirmek lazım. Sözleşme imzalamadığı için uzun süre forma bulamadı, ayrıca arada bir sakatlık da geçirdi. Kasımpaşa'da canlı izleme şansı buldum geçen sene. Kayserispor'da da gözüme formda gözükmedi ve Makukula'nın gelişiyle rakibi Franco Cangele ve Selim Teber olacaksa şu gün itibariyle kenarda oturturum dedim. Bunu benim altı ay önceki önerime bağlayıp eleştiri getirmeni anlamadım. Bosman fırsatı yazısı dün yazılmış bir yazı değil ki iki yazıda çelişen bir durum olduğunu düşünmüyorum ben. +2 için iyi fırsat demiştim, bugün de aynı şekilde düşünüyorum.

Açık yakalama psikolojisiyle okumasak şu yazıları, Moritz'in aradan geçen sekiz aylık süredeki durumunu sorsak mesela. Daha iyi olmaz mı?