Milan Stepanov & Bursaspor

Kendime birkaç gün mola verdiğim sırada gerçekleşen ancak pek de hak ettiği ilgili çekmeyen bir transfer oldu Milan Stepanov'un girişi. Başarısızlığın ardından transfer çılgınlığına kendini kaptıran üç büyükler arasında kadrosunu muhafaza edip birkaç yabancı oyuncuyla takviye eden Bursaspor adına altın değerinde bir hamle. Üçlü stoper rotasyonunda Tomas Zapotocny'nin gidişiyle açılan boşluğu doldurabilecek, hatta bu rolün de üstüne çıkabilecek bir isim Stepanov.

Trabzonspor çoğu zaman göz ardı edilse de Türkiye standartlarının üstünde yabancı oyuncular getirmesiyle özel bir yerdedir bence, Milan Stepanov da geldiği dönemde bu etkiyi yapan en iyi oyunculardan biriydi. Pepe'yi Real Madrid'e 30 milyon avroya sattıktan sonra onun yerine Stepanov'u düşündüler ancak Sırp stoper bu beklentileri karşılamanın çok ama çok uzağında kaldı, hatta "fiyasko" bile denebilir belki ama Türkiye Ligi'nden Avrupa'nın zirve yolu Porto'ya geçiş yapması bile önemli bir referanstır. Yok sayılmaması gerekir.

Stepanov'u geçen sezon Servet Çetin ve Marsilya rüzgarları eserken stoper arayışında olan Galatasaray için +2'ye de uygunluğuyla düşünmüştüm ama kısmet olmadı. Geçen sezon da transfer yapamayınca piyasası iyice düşmüşken Şampiyonlar Ligi kartını da doğru oynayan Bursaspor bence doğru bir iş yaptı. Mevcut stratejisine çok çok uygun bir iş çıkardığını söylemek gerek. Büyük maç eksiği var ve üst düzey mücadeleden uzak kaldı ama Ömer ve İbrahim'le beraber göbeği dolduramayacağını kim söyleyebilir ki?

Bursaspor'un bu sene 30 milyon avroya yakın bir para alacağını, bu bütçenin nasıl kullanılacağının Bursa'nın ve Türkiye Ligi'nin yakın geleceğine etki edeceğini sık sık yazdık. Bursaspor yönetimi ve Ertuğrul Sağlam risksiz bir yol seçti. Yerliler de dahil kadroyu ana hatlarıyla koruyarak mevcut yapıya uyum sağlamakta zorluk çekmeyeceklerine inandıkları üç yabancı aldılar. Federico Insua, Steinert ve Milan Stepanov. Büyük eklemeler değiller ama Insua, oyun kuruculuğu kıvırırsa, Steinert de kenardan gelen ve katkı veren Batalla'ya benzer bir role bürünürse Milan Stepanov ekiyle geçen seneki oyunun üstüne koyulabilir. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz gazıyla çok büyük paralar harcanmamasını bence makul karşılamak gerekiyor.

Bursaspor'daki esas değişim bence bu sene daha da ön plana çıkacak yerli oyuncuların satışı sonrası gerçekleşecektir. Yabancı oyunculara tonlarca para döken üç büyükler ilk 11'de beş kaliteli yerli oyuncunun da bulunması gerektiğini hatırladığında Bursaspor bu işten en fazla kâr eden takım olacak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

exorhud dedi ki...

Nunez'de gelmiş.

stalke dedi ki...

Bursaspor' un bu yaz ki hamleleri Türk futbolunun gidişatı açısından çok önemli ve gayet yerinde hamleler.

Ellerinde büyük bir maddi güç var ve bunu har vurup harman savurmyorlar. İnce eleyip sık dokuyorlar tarnsferlerde ve dediğiniz gibi ellerindeki şampiyolar ligi kozununuda çok iyi kullanıyorlar.

Son yapılan transfer belki medyada pek yer bulmadı ama bursaspor'un tandemine ekstra bir güç getirecektir.

Her ne kadar az maç oynamış da olsa belirli bir avrupa tecrübesine sahip stepanov. Bursaspor' un şampiyonlar ligi maçlarında tecrübe sahibi oyunculara büyük ihtiyacı olacaktır. Bilhassa defansta tecrübe büyük önem taşır kanaatimce.

Lige ve şehre alışmak gibi bir sorunuda olmayacaktır. En büyük problemi yazıdada belirtildiği üzre maç eksiği. Keşke bu transfer kamp başı yapılabilmiş olsaydı. Böylellikle az da olsa maç eksiğini giderme şansı olurdu stepanov' un.

alperensaylar dedi ki...

ben şahsen bursaspor'un bir santrafora ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. sercan iyi bir futbolcu, gelecek de vaadediyor ama şu anda pirelli reklamındaki gibi. hız, hız, hız... sercan için bu seneki kamp dönemi bence önemliydi, bu sezon bitiricilik ve biraz da takım oyunu konusunda ne aşamaya geldiğini göreceğiz.

ama yine de lig şartlarını düşününce bir makukula transferi olsa mesela, yine yer yerinden oynar bence bursa maçlarında.

muyek dedi ki...

Maliyeti hakkinda bilgi var mi, bonservissiz mi geldi, yoksa kiralik mi acaba ?

sunshine dedi ki...

Forvet için İndepentiente'den Nunez alındı.Defansta'da pek dikkat çekmeyen ama önemli bir genç oyuncu olan Serdar Aziz var, bu sene o da rotasyonda yer alacaktır.