Palermo Pazarı: Kjaer, Cavani & Pastore

Bu turnuvada çıkış yapan genç oyuncuların birçoğu Serie A kökenli ve piyasasının üzerine koyan oyuncuların toplandığı iki kulüp var. Birisi Palermo, diğer Udinese. Bu turnuvalar hangi takımların iyi bir araştırmayla milli takımları taradığını açıkça görüyoruz ki Serie A'nın son dönemde kimliğiyle öne çıktığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Palermo'nun turnuvada forma giyen üç önemli yeteneği var. Danimarka'nın 21 yaşındaki stoperi Kjaer, Uruguay'ın 87 doğumlu forveti Edinson Cavani ve Arjantin kulübesinde forma bekleyen Javier Pastore... Palermo, Kjaer ve Cavani'yi iyi bir teklif gelmesi halinde gönderebileceğini, Pastore'nin ise şu an için paha biçilemez olduğunu açıklamış.

Simon Kjaer ile ilgili öne çıkan en önemli dedikodu, Calciopoli sonrası Bayern'de görmeye alışık olduğumuz iç piyasayı süpürme modelini uygulamaya koyan Inter. Rafael Benitez'in Liverpool'da da takip ettiği adamlardan biri olan Kjaer, Inter'in gözdelerinden. Yalnız ortada şöyle bir olay var ki Kjaer'in Palermo ile olan sözleşmesinde yurtdışından bir kulübe gitmesi halinde 12 milyon avroya serbest kalma maddesi var, yurt içinde ise bu geçerli değil. Inter'in onu koparması için maksimum bedelinin de üstüne çıkması lazım. 15-18 milyon avro arası bir bedelle Inter'e geçebilir Danimarkalı. Onun dışında İtalya basınına göre işi 12'ye bitirmeye niyetlenen Manchester United ve Wolfsburg varmış.

Edinson Cavani ise aslında kupada daha büyük çıkış beklediğim ama turnuvada A takıma çıkmış çekingen altyapı oyuncusu havasında gezen bir adam konumunda. Yeteneği, fiziği kendini belli ediyor ama beklenen ağırlığını maça koyamıyor. Yine de kupada boy göstermesi bile taliplilerini arttıracaktır. İşin ilginci bu transferde adı geçen kulüpler yine Wolfsburg ve Inter. Alman ekibi, Dzeko'nun takımdan gitme ihtimaline karşı Cavani'yi düşünürken Inter zaten herkese talip olduğundan pek şaşırmıyoruz.

Burada esas oğlan aslında Javier Pastore ama Arjantin Milli Takımı referansını bu kadar ucuza bırakmamak adına bir-iki sezon bekletebilirler transferi. Kjaer ve Cavani ikilisine ise dikkat...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

13 yorum:

Shareef dedi ki...

Kjær aslında bizim oyuncumuz ama işte.. Parasızlık ve dahi TD sizlik elimizi çok zayıflatıyor. Yıl içinde 2 defa açıklama yaptı bu çocuk ilkinde ailem ve ben Liverpool'luyum diye ve daha sonra birkaç yıldır Agger ile oynuyorum ve birbirimize uyum sağladık. Transfer olacaksam eğer (Liverpool'a değil bu sefer) Agger ile oynamak isterim diye.. Kim alırsa bu çocuğu 10 yıl sıkıntısı olmaz..

pclion dedi ki...

Benitez kalsaydı banko gelirdi zaten ama şimdi zor. Dediğin gibi, Agger'le çok iyi olurlardı.

dr_serhan dedi ki...

udinese içinde birşeyler söylemeni istiyorum uğur vaktin olursa...özellikle sanchez şili de harikalar yaratıyor çok beğenerek izliyorum...ve en sonda grup maçları bittikten sonra galatasaraylı oyuncularla ilgili birkaç birşey söylersen çok mutlu olurum...şimdiden teşekkürler :)

Simao Sabrosa dedi ki...

Uğur bir de Udinese pazarı var ki 2 Şilili; Mauricio Isla, Alexis Sanchez. İsviçre'den Gökhan İnler, Sırbistan'dan Alexandar Lukovic ve Slovenya'dan Samir Handanovic.. Hepsi de Dünya Kupası'ndan adından söz ettirenlerin içersinde.

pclion dedi ki...

Aynen, Udinese'yi de yazarım, konuşuruz üstüne. Avrupa'nın en iyi scout ekiplerinden birine sahipler, şu oyuncuları bir araya getirmek gerçekten araştırma ister. Üstelik acayip bonservis bedelleri de ödemiş değiller, alt alta toplarız onları da...

dr_serhan dedi ki...

biz gereken desteği sağlamaya çalışırız elbet toplarız oradan buradan :)

aks111 dedi ki...

Sırbistanda ki elle oynamazsa ölecek hastalığını da değerlendirebilirsin :).Lukovic yazılınca aklıma geldi sırbistan :).

Uprising dedi ki...

Sevgili pclion bloglara acılan kapımdın sen :) sag taraftaki blog linkleri neden kalktı :( her saat bası sag kulvarda site aramaktan usandım lütfen eski haline döndür siteyi :)

alperensaylar dedi ki...

cavani'yi 2007 u 20 de izlemiştim. uruguayı tek başına taşıyordu. bir de o turnuvadan dawid janczyk ve lubos kalouda vardı noldu onlara:)

pclion dedi ki...

Uprising, ayrı sayfa yaptım bloglar için, bir tıkla halledersin aslında. Ana sayfa açılırken yan taraf çok zorluyor, biraz kısmak istedim oraya. İlle de isteriz derseniz tekrar bakarım artık. :)

aks111, yarıldım. :)) Son maça da bakalım, yine oynayacaklar mı?

Serhan, eyvallah ;)

Alperensaylar, Janczyk'i ben de çok beğenmiştim, turnuva sonrası CSKA almıştı galiba onu. Ses seda çıkmadı, nerede acaba?..

HaCiTo dedi ki...

Jancyzk, ocak 2o10'da Belçika'da bir takıma gitmişti sanırım (Kortrijk veya Germinal olsa gerek) kiralık olarak. Milli takımlarında izlediğim kadarıyla en az 2,75 tane Tomas Necid eder :) Sinan Engin'den sevilerle :P

HaCiTo dedi ki...

bu ara herkesin dikkatinden kaçmış da Pastore'nin yaptığı hareket, ne bileyim hani sanki devamında "sen ne biçim delikanlısın?" sorusunun geldiği bir deyim, bir tamlama gibi geliverdi bana :)

alperensaylar dedi ki...

@pclion
germinal de kiralıkmış. valla benim en çok merak ettiğim yine o turnuvadan(yine tekrarlıyorum) cavani. o sene uruguay takımında göze batan tek adamdı.