Cafercan-Uğur-Arda-Mülayim-Zafer

Galatasaray tarihindeki 2. büyük altyapı hamlesinin ilanıydı bu pankart. Cafercan Aksu, Uğur Uçar, Arda Turan, Mülayim Erdem ve Zafer Şakar. İçlerinde en büyük patlamayı yapması ve Galatasaray'ın yeni 10 numarası olması beklenen Cafercan Aksu şu an Gaziantep Bld.Spor'da kiralık olarak oynarken yaşıtı Arda Turan Euro 2008'de dünyayı kendine hayran bıraktı, altyapı uzmanları tahminlerinin aksine. Zafer Şakar da 1.ligde tutunmaya çalışanlardan, Mülayim'in durumu ise daha vahim, senelerdir alt liglere kiralanmasına rağmen dakika alamıyor bir türlü. Suat Kaya Gaziantep Bld.'de son bir şans tanıyacak gibi kendisine.

Cafercan Aksu'nun hikayesine biraz daha yakından bakmak gerekli aslında. Altyapılarda dünya çapında işler yapan bir oyuncuyken üst yapıya bir türlü uyum sağlayamayan bir gencin hikayesi, bir nevi "Türk Fabio Pinto". Hagi'yi bile kendine hayran bırakacak bir sol ayağa ve tekniğe sahip bir oyunuyken bir türlü fiziksel olarak üst düzey futbola hazır olamaması, 1.80'in üstünde boyu varken kilosunun 60larda seyretmesi, çıtkırıldım olması onu bugüne getiren en büyük etken. Galatasaray'daki kariyerinin son bulmasının sebebi ise 2005'te hem şampiyonluğa hem ikinciliğe malolan Gençlerbirliği maçı. Maçın son 20 dakikasında Hakan Şükür'ü çıkarıp Cafercan'ı oyuna alan Hagi hem Cafer'i aslanların önüne atıyor hem de Galatasaray'daki TD'lik kariyerine son büyük darbeyi vuruyordu o maç.

Daha sonra eski altyapı antrenörü Metin Yıldız'a güvenerek Rize'ye gönderildi Cafer ama Metin Yıldız 5. haftada kovulunca hem kiralık hem genç hem de torpilsiz olunca forma yüzü göremedi Rize'de. Devre arasında PAF takıma dönüp ertesi sene Abdullah Avcı'yla İBB'de çalışma fırsatı buldu. Burda ilk yarıda iyi işler yapsa da yarış kızıştıkça arkaplan'a düştü ve Galatasaray kampına katılma fırsatı bulamadan bu sefer Suat Kaya'nın yeni ekibi Orduspor'a kiralandı. Ancak bu sezon diğerlerinden biraz farklı olacaktı, Suat Kaya Orduspor'dan ayrılmasına rağmen Cafer gün geçtikçe formaya ısınıp ardı ardına goller atmaya, asistler yapmaya başlayacaktı. Son ana kadar Süper Lig play-off'larını kovalayan Orduspor'da takımın santraforu Ümit'le beraber en büyük paya sahipti. Buna bir de fiziksel olarak gözle görülür bir düzelme eklenince en azından kampa katılmayı hakediyordu ama bu sefer de son 3 sene içinde altyapıdan adeta fışkıran genç potansiyeline ve yenilenen, yatırım yapılan Galatasaray kadrosuna kurban gitti.

Bu sene yine Suat Kaya yönetimindeki G.Antep Bld.'de görev yapacak. Bence bu sene hakettiği yer Süper Lig'ti. Eğer bonservisiyle bir takıma verseydik gerçekten üzülecektim, buna da şükür diyor insan.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: