Galatasaray'ın Uğurları || Uçar - Demirok - Erdoğan - Akdemir

Aslına bakarsanız daha düne kadar Uğur Kaptan'ın kısa sürede iyileşeceğine ve döneceğine olan güvenim tamdı. Ancak yeni gelen haberler pek içimizi açacak cinsten değil. Uğur Uçar'la birebir görüşen bir arkadaşım durumunu iyi görmediğini söyledi, dizindeki şiş hala duruyor. Uğur iyileşeceğini söylese de önce geçen sezonun son 3 haftasına yetişecekti, daha sonra sezon sonu diye revize edildi, kampa yetişecek derken Ağustos sonundayız ve Uğur'un dizi hala şiş. 3 hafta sonra tamamen iyileşeceği ve maçlara çıkabileceği varsayılan bir oyuncunun dizi nasıl bu durumda olur, ne ara koşacak duruma gelir, muamma.

Uğur Uçar benim için her zaman özel bir oyuncu olmuştur PAF takımdan beri, yorumlarımda kayırdığım bir Galatasaray oyuncusu varsa bu Uğur Uçar'dır her zaman. Uğur Kaptan dediğimiz bir adamın futbol hayatının tehlikede olması bile benim için büyük bir üzüntü sebebi. Ne demiş şair, "Konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil". İnşallah duyduklarım, gördüklerim yanlıştır da Uğur Uçar'ı kısa sürede sahalarda görürüz, bundan başka bir dileğim yok şu an, tek dileğim yanılmak.

Bir diğer altyapıdan yetişme oyuncumuz Uğur Demirok'la ilgili de gelişmeler var. Pilot takımımız olan Beylerbeyi'yle sözleşme imzalamış. Aslında Uğur Demirok stoper kıtı ülkemiz için çok önemli bir potansiyel. 1.5 sene önce ilk kiralanma dönemini geçirdiği Gaziantepspor'da çıktığı her karşılaşmada başarılı oldu, 2-3 maç üstüste ilk 11 oynadı ve oynadığı maçlarda Gaziantepspor gol yemedi. Ancak burası Türkiye, 19 yaşında bir oyuncuysanız ve 6 ay sonra kulüpten ayrılacaksanız Nesta olsanız nafile, oynayamazsınız. Uğur Demirok ta sistemin kurbanı oldu ve Galatasaray A takımı vizesini alamadan döndü Antep'ten. Geçen sene ise Saffet Sancaklı'nın büyük ısrarları sonucunda İstanbulspor'a kiralık olarak gitti. Bu sefer çok iyi süreler de aldı (20si ilk 11 olmak üzere 21 maç, 1708 dakika) ancak takım kadrosunun ofansif olarak çok yetersiz olması onu da etkiledi.

Uğur Demirok'a bu sene Bank Asya'dan çok talip vardı ancak Galatasaray'ın pilot takımı olan Beylerbeyi'nde daha göz önünde olmayı, daha fazla süre alıp gelişimine vakit ayırmayı seçti. Ümidi kesmediğim oyunculardan birisi Uğur Demirok, bu sene takip edeceğim oyunculardan olacak.

Diğer kiralık Uğur'umuz ise forvet, Uğur Erdoğan. Suat Kaya'nın tayfasından o da, geçen sene Orduspor'a Suat Kaya'yla geldi, bu seneye de Suat Kaya'yla başlayacak. G.Antep Bld. formasını giyecek Cafercan Aksu ile beraber. Uğur Erdoğan yetenekli olmakla beraber Galatasaray seviyesine çıkması benim için süpriz olacak bir oyuncu. Bank Asya ile Süper Lig arasında gidip gelen bir kariyer bekliyorum onun adına.

Bahsedeceğim son Uğur ise Uğur "Ateş" Akdemir. Ferdi Elmas transferi karşılığında bonservisiyle beraber Rizespor'a gönderildi. Bu hamle bence Galatasaray'ın bu transfer döneminde yaptığı en büyük hata. Uğur Akdemir İBB ve Orduspor'da geçirdiği iki sene içinde kaydettiği aşamayı görmemek için kör olmak lazım. Kiralık oyuncular arasında en çok süre alanlardan. Bu sene "Bank Asya'da Yılın Savunmacısı" ödülü için adı geçen genç oyunculardan biriydi. Galatasaray kadrosundaki tek sağ bek olan Uğur Uçar'ın sakat oluşu da eklenince bu sene kampa çağrılacağından emin olduğum bir oyuncuydu, benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu gönderilmesi.

Rizespor çok iyi bir oyuncuyu kadrosuna kattı, zaten Uğur Akdemir kısa sürede Süper Lig takımlarının radarına girecek performansı sergileyecektir. Tek ümidim yapacağı olası bir patlamada Rizespor'un yine bizimle anlaşıp bir-iki oyuncu koparmayı isteyeceği tezi. Bakalım, zaman her şeyi gösterecek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Anonymous dedi ki...

beni en çok şaşırtan alt yapının çeşitli yaş kategorilerinde karşılıklı oynama fırsatı bulduğum volkan bekçi'nin geşimi daha doğrusu gelişememesi oldu. oysa bir zamanlar a takım, gelecek denilince ismi ilk zikredilendi.

atacak bir kurşunu var mıdır acep halen?

4ever55

PCLioN dedi ki...

Volkan Bekçi teoride müthiş bir sol açık; hızlı, teknik, top sürebiliyor. Ancak A takımda hiç şans tanınmadı, Galatasaray yönetimi zaten 2.lige gönderdiği oyuncularla ilgilenmiyor. Bkz. Cafercan, Uğur Akdemir. Bana göre hala potansiyelli bir adam Volkan ancak direk Galatasaray çok zor.

Anonymous dedi ki...

allah batistanın belasını versin adamı mahvetti serefsiz insallah batistaya aynısını verir lanet olsun