Ülke Puanımız #3

Bizim açımızdan çok verimli oldu UEFA ön elemeleri. Yunanistan iki, Ukrayna ve İskoçya birer takımına veda ederken Beşiktaş'la iki galibiyet çıkarıp firesiz devam etmeyi bildik.

UEFA Kupası biraz da şansın yanınızda olması gereken bir turnuva. Oldukça zorlu ekiplerle dolu bir yolda ilerleme şansınız da var, ön elemede elenmek üzereyken gruplardan çıkmanız da. İşte bu yüzden ülke puanındaki birebir rakiplerimizin temsilcilerinin elenmesi çok önemli.

Ukrayna ilk firesini Dnipro'yla verdi ki takım puanı olarak küçümsenmeyecek bir puana sahip Dnipro. Bu açıdan oldukça önemliydi. Şu an bizim yaklaşık 0.8 puan önümüzdeler ancak Kayseri'nin geçeceği her tur bu farkın kapanmasında önemli rol oynayacak.

Bir diğer rakip İskoçya ise adadan çıktığına bin pişman desek yeri. Glasgow Rangers gibi bir takımı kaybettikten sonra daha UEFA ön elemesinde Quenn of the South'u da kaybettiler. Ümit bağladıkları iki takım Celtic ve Motherwell, eğer Motherwell de UEFA'da çok başarılı olamazsa iskoçlar için son 5 yılın en kötü puanının geleceği bir sır değil.

Yalnız bu yazımda rakiplerimizden başka bir ülkeyi daha değerlendirmek istiyorum, o da Kıbrıs Rum Kesimi. Cidden tarihi bir iş başardılar, elemelerdeki 3 takımı da avrupada yoluna devam ediyor. 24. sıradaki bir ülke için daha iyisi düşünülemezdi. Üstelik bu takımların birisi de Şampiyonlar Ligi'nde. Şu ana kadar fire vermeyen sadece 11 ülke olduğunu düşünürsek (ki birisi de biziz) ne kadar büyük bir iş başardıklarını daha iyi görebiliriz sanıyorum.

Son olarak bize değinelim. Beşiktaş beklenileni yaptı ve elemelerden çıkarılabilecek maksimum puanı çıkardı. Bu turlarda mümkün olduğunca az kayıp vermek ilerleyen aylarda oldukça işimize yarayacak. Bu açıdan kutlamak gerekli Beşiktaş'ı.

UEFA Kupası birinci tur kuraları da bugün 14'te çekilecek. Olabildiğince az fireyle üç temsilcimizin de gruplara kalabileceği eşleşmeler en büyük dileğimiz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: