Galatasaray - Kayserispor || Devre Arası Raporu


Maçın ilk yarısında ibre hafif Kayseri tarafını göstermekle beraber ortada geçti diyebiliriz. İlk dakikada Mehmet Topuz'un kaçırdığı ve kornerde Puroviç'in direğe nişanladığı top dışında pozisyon var diyemeyiz. Galatasaray orta sahada bir türlü üretken olamıyor, duvara çarpmış gibi geri dönüyor sürekli. Hücumda da savunmada da pozisyonun içindeki Galatasaraylı oyuncu sanki tek başına üç kişiyle mücadele etmek zorundaymış hissiyatı veriyor bana, hücumda pas alışverişi, savunmada kademe anlayışı zayıf.

Galatasaray'ın en iyi oyuncuları stoperler Fernando Meira ve Servet Çetin, başka ön plana çıkan oyuncu yok gibi. Sabri'nin sürekli yerini kaybetmesi yeni haber değil ama not olarak düşmek lazım. Hücumda üretkenliği ise sıfır. Hakan Balta maçın 10. saniyesinde berbat bir hata yaptı ama dakikalar ilerledikçe toparlandığı görüşündeyim, cılız da olsa Galatasaray ataklarının gelişebildiği tek yer sol taraf, bunda da Hakan'ın Hasan ve Nonda'yla pas alışverişine girmeye çalışmasının payı büyük.

Hasan Şaş beklediğimden iyi ama 2002'deki ve 2006'daki Hasan Şaş yaratıcılığını ve deliciliğini artık görmemizin mümkün olmadığı hissini verdi bana. Ayhan Akman kendi ortalamasını tutturan bir oyun sergiliyor ama fark yarattığını söylemek zor. Mehmet Topal Bükreş maçına göre daha iyi ancak eski formunu bulması zaman alacak. Barış Özbek orta sahada verimsiz oynuyor şu ana kadar. Lincoln ise pas alışverişi konusunda en istekli ancak o da pozisyon üretemedi. Shabani Nonda'ya ise değinmiyorum çünkü ona top geçirme konusunda büyük sıkıntı yaşıyor takım. Kanat akınlarının başlamasına yardımcı olmaya çalışıyor ancak o kenarlara çıkınca ceza sahası çok boş kalıyor.

Kayserispor Mehmet Topuz önderliğinde ofansif açıdan başarılı bir yarı geçirdi. Mehmet Eren Sabri'nin kanadından etkili oluyor. Puroviç'in direkten dönen bir kafa vuruşu var, Aghahowa ise çok etkisiz gözüktü. Defansif olarak ise orta saha çok iyi bir iş çıkardı.

İkinci yarıda bakalım neler olacak?

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: