Harry Kewell - Selçuk İnan - Bobo

Başlıktaki ilk iki oyuncu yeni takımlarıyla çıktıkları ilk maçlarda golle tanışan iki orta saha oyuncusu. Bobo ise Beşiktaş'ın son 10 dakikada yaptığı geri dönüşün mimarı. Turkcell Süper Lig'e iyi girdiğini söyleyebileceğim oyuncuların başında geliyorlar.

Harry Kewell Liverpool'da son iki sezonda yaşadığı sakatlıklar yüzünden bazı futbolseverlerin kafasında soru işaretiyle girdi sezona ancak oynadığı 120 dakikada yaptıkları bu işaretlerinin büyük bölümünü gidermiş gibi. Sol kanattan içeri girip attığı goller bu senenin Kewell açısından hem gol hem de oyun olarak geçmiş senelere göre daha iyi geçeceğinin bir göstergesiydi. Ancak Galatasaray'a biyonik adam diye gelenlerin bile başına gelenleri gördükten sonra insanın içinde bir korku olmuyor değil. Bükreş maçında gol serisini devam ettireceğini umuyorum.

Haftanın en güzel golünü atan oyuncu ise kesinlikle Selçuk İnan'dı. Çanakkale Dardanel'den beri takip ettiğim bir oyuncu olan Selçuk'un üç büyüklerden birine transfer olmaması beni çok şaşırttı açıkçası, Trabzonspor çok iyi bir iş çıkardı Selçuk transferinde. Trabzon kariyerine ise müthiş bir golle başladı Selçuk, alışkın olduğumuz uzak mesafeden isabetli şutlarından birini Ankaraspor ağlarına göndermiş. Selçuk İnan için Manisa'yla her konuda anlaşıp Emre Belözoğlu sebebiyle vazgeçen Fenerbahçe yönetiminin kafalarını duvarlara vurması yakındır.

Listedeki son oyuncu ise diğerlerinden farklı olarak yeni bir oyuncu değil yukarda da belirttiğim gibi. Bobo gösterdiği performansla bu haftanın değerlendirmesinde kendine yer buldu. İlk goldeki çabası, kendini yırtması belki de maçı getiren en önemli andı. Daha sonra bu çabasının üstüne iki gol daha atıp Antalya'ya soğuk duş yaşattı. Beşiktaş defansı hiç iyi sinyaller vermiyor, bu defans hattıyla zirveye oynaması çok zor, her maç o golü kaçıracak bir Serge, 10 dakikada 3 gol yaratacak bir Bobo bulamayabilir Beşiktaş.

Haftanın diğer dikkat çeken oyuncuları Gaziantepspor'dan Tabata ve Murat Ceylan, Kocaelispor'dan Jestroviç ve Denizlispor'dan İsmail'di. Gaziantepspor yıllardır isabetli yabancı transferi yapamıyordu, Tabata'yla şeytanın bacağını kırmış gözüküyorlar. Murat Ceylan "Scout GS" yazılarından tanıdığım bir oyuncuydu, çıplak gözle izlediğim ilk karşılaşmada olumlu bir izlenim yarattı bende. Bir diğer isabetli transfer ise Kocaelispor'un forveti Jestroviç. 2. Fatih Terim döneminde Galatasaray'la ismi çok geçmişti ancak transfer bir türlü gerçekleşmemişti. Son vuruşları iyi, güçlü bir forvet oyuncusu. Piyasası düşmüşken Kocaelispor Türkiye'ye getirmiş, şapka çıkarılacak transfer. İsmail'i ise Galatasaray maçında gördüm, fizikli ve seri bir oyuncu. Önümüzdeki maçlar için o da izleme listeme girdi şimdiden...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: