Galatasaray'da Transfer Bitmez (!)

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Mehmet Helvacı transfer için taraftarların sabırlı olması gerektiğini söyledi.

Mehmet Helvacı GS TV'ye yaptığı açıklamada, ''Galatasaray'da bu klasik bir söylemdir, transfer hiçbir zaman bitmez. Galatasaray ne zaman kendine yararlı bir oyuncu bulursa onu mutlaka alır. Taraftarlarımız herhalde milli maçları izlemişlerdir ve gördüler ki Galatasaray'ın aslında çok büyük transfere ihtiyacı yok. Zaten elindeki mevcut kadro aslanlar gibi'' dedi.

***


Bu aslan-kaplan edebiyatını en son duyduğumuzda başımıza gelenleri unutmuş görünüyor yönetim. (Bkz. 2007) Galatasaray'ın bir 2 senelik birikimi daha çöpe atma şansı yok, ligde rakiplerimizin gerisine düşmek gibi bir ajandamız da yoksa 8 yıldır göremediğimiz iki sene üstüste şampiyonluğu görme vaktimiz gelmiştir.

Tamam yerli rotasyonumuz ligin en iyisi olabilir ama normal şartlarda ligi domine etmenin bir numaralı şartı olan yabancı rotasyonunda bırakın en iyi olmayı Beşiktaş'tan bile geride olduğumuz açıkça görülüyor. En çok katkı veren yabancımız Nonda forvetlerimiz arasında en çok süre alan üçüncü oyuncu. Bu bile ortada çok büyük bir yanlış olduğunu ortaya koyuyor.

Galatasaray ilk 11'de banko oynayan ve yanındaki genç oyunculara katkı verecek, gelişimine örnek olabilecek seviyede en az 4 yabancıy oyuncuya sahip olmalıdır. Diğer yabancı kontenjanları da Carrusca gibi fasulyeden yetenekler değil gerektiğinde rotasyona girebilecek, katkı verebilecek oyuncular olmalı. (İsmi gündemde olan İshiaku bu tarz bir oyuncu olabilir)

2007'deki rezaletten sonra bu şampiyonluk bizim için bulunmaz bir nimet. 2006 ya da 2008'de de şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırsaydık aradaki ekonomik farkın sportif anlamda da uçuruma gideceğini görmek için müneccim olmaya gerek yok. Karşımızda daha 5-6 sene önceye kadar Galatasaray maçı olduğu için AIK maçını ertelemesi için UEFA'ya başvuran bir kulüpten ŞL'de çeyrek final görüp, finaliste elenen bir kulübe evrilmiş bir rakip var. Şampiyon olmuş olmamız bu gerçeği bize unutturmamalı.

Bu şampiyonluk bize yapılanmamızı daha da ilerletip geliştirme fırsatını verdi, eğer bunu da üç-beş liralık sığ hesaplarla çöpe atarsak o şans bize üçüncü sefer gelir mi, hiç emin değilim. Galatasaray artık Şampiyonlar Ligine katıldığı sene para harcamalı, af buyrun yönetimlerin k.çını kurtarması için değil. "Yıldız isteyen gökyüzüne baksın" denildiği senenin üstünden sadece 2 yıl geçti.

29 Haziran 2008

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: