"Altın Jenerasyon"un 2007-08 Performansı...



*Sırasıyla oyuncu,maç ilk 11, süre, gol, sarı kart, kırmızı kart

İlk önce hepimizin en çok merak ettiği isim olan Aydın Yılmaz'la başlayalım. Aydın bu seneye çok şanssız bir şekilde başladı ve omzundan ağır bir ameliyat geçirdi. Manisaspor'un Galatasaraylı gençlere olan tavrı yüzünden Manisaspor'da forma şansı bulamadı. Devre arasında Abdullah Avcı'nın isteğiyle İBB'ye katıldı ve burda iyi bir yarım sezon geçirdi. İlk önce kısa süreler alıp maç kondüsyonunu yavaş yavaş kazandı, sonlara doğru ilk 11 çıktı ve başarılı performanslar ortaya koydu. Ama bizim asıl yanılgımız Aydın'ı sadece iki maç izlemiş olmanın verdiği gazla Aydın'ı geri istememiz ama Aydın bu sene fizik ve mental gelişimini bir yana koyarsak tecrübe anlamında hiçbirşey kazanmış değil, bir önceki Gerets'li sezonumuzda bile bundan daha fazla forma şansı bulmuştu Aydın. Sağ kanadımızda forma şansı bulabilir ama eğer yeterli süreyi vermeyeceksek bu Aydın'a yapılacak en büyük kötülük olur. Ben Abdullah Avcı gibi bir hocanın denetiminde bir sezon daha çok iyi süreler alıp, takımının ofansif liderliğini sindirip geri dönmesinin daha sonraki sezonlar için bize çok daha fazla faydası dokunacağı kanaatindeyim.

Aslına bakılırsa Oğuz ve Özgürcan için de Aydın'a benzer bir durum geçerli ama onlarınki sakatlıktan çok yanlış takıma kiraya verilmeleriyle alakalı. Onlar da kampa katılması beklenen oyunculardan ama %90 tekrar kiraya verilecekler. Dileğim oynatılacakları bir takıma gitmeleri...

Ordulu gençlere gelirsek bana göre en iyi çıkış yapan oyuncu Cafercan Aksu. Kiralık gençlerimiz arasında en çok süre alanı, bunun haricinde oyun yapısını değiştirmesi, fizik olarak daha diri bir oyuncuya dönüşmesi bence Cafercan'ı bir adım öne çıkaran özellik. Yaşı da abartıldığı kadar değil, Arda'yla aynı ayda doğdu Cafercan. Bu oyuncudan çok çabuk vazgeçtik, korkarım ki bonservisini elimizden çıkarırsak 1-2 sene içinde diğer büyük takımlardan birinde boy gösterecek. Kesinlikle kampa davet edilmeli. Bir diğer çağrılması gereken oyuncu da sağ bek mevkiinde başarıyla görev yapmış "Ateş" lakabıyla da tanınan Uğur Akdemir. Eğer sağbekte Uğur Uçar'a yerli bir alternatif düşünüyorsak bu kesinlikle Uğur Akdemir olmalı. Erkan Ferin de ümit beslediğim oyunculardan, bu sene bir TSL takımına kiraya verilebilir, bu sene çok istikrarlı bir performans çizmedi. Uğur Demirok iyi süreler almasına rağmen İstanbulspor'un kötü performansı göz önüne alındığında kampa çağrılması zor görünüyor. Ben Uğur Demirok'u beğeniyorum, o da artık TSL'de forma giymeli. Cihan Can da iyi bir sezon geçirdi ama Galatasaray seviyesinde bir stoper olduğunu düşünmüyorum hala. Kiralık gönderilmesi tercihimdir ama takaslarda kullanılma zamanı da yavaş yavaş geliyor gibi.Uğur Erdoğan'ın Bank Asya günleri devam edecek gibi duruyor, Mülayim ve Volkan Bekçi için ise Galatasaray yolu artık imkansız gibi görünüyor, bence Beylerbeyi yolcularının en başında geliyor bu oyuncular.

Not: Necati Ateş, Emre Aşık ve Orhan Ak genç statüsünde olmadığı için onları değerlendirmeye almadım. Verileri mackolik'ten aldım, tablo düzenleme bana ait. Düzensiz olduğu için kusura bakmayın, elimden gelen buydu.

27 Mayıs 2008

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: